Peter De Roover: “Erdogan zal niet stoppen bij Afrin, de internationale gemeenschap kan niet blijven toekijken”

De afgelopen maanden omsingelden Turkse eenheden de Koerdisch-geleide enclave van Afrin in Noordwest Syrië. Op zondag 18 maart verklaarde president Erdogan dat Afrin volledig in Turkse handen is.

 

Fractievoorzitter Peter De Roover (N-VA) dringt opnieuw aan bij minister van buitenlandse zaken Didier Reynders op een strenge veroordeling.

 

“De Koerden zijn onze bondgenoten in de strijd tegen IS. Hen zomaar laten vallen na het vuile werk te hebben opgeknapt, zou gewoonweg walgelijk zijn,” aldus De Roover die reeds vanaf de eerste signalen van Turkse agressie in Syrië, hier de aandacht op vestigt in de Kamer en via sociale media.

 

“Erdogan heeft zelf al laten blijken dat de inname van Afrin slechts een eerste stap is in de totale verdrijving van de Koerden. Het stadje Manbij, dat nu eindelijk stabiel is, zal wellicht als volgende aan de beurt zijn.”

 

De Roover benadrukt dat België alleen niet de nodige slagkracht aan de dag kan leggen, maar een formele veroordeling is wel een signaal naar de internationale gemeenschap dat dit absoluut niet door de beugel kan. “De internationale gemeenschap is de Koerden iets verschuldigd,” besluit de Midden-Oosten specialist van de N-VA.

 Persbericht verstuurd en hier geplaatst op 19 maart 2018. 

 

Foto: De Turkse Vlag

 

TIP: Dankzij internet kunnen wij ook veel mensen bereiken buiten de klassieke media om. Help daarbij en deel dit artikel. Gewoon op de knop hieronder drukken.

Share this
delen