N-VA: verandering voor vooruitgang

Verandering voor vooruitgangN-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie) mag nog steeds een jonge partij genoemd worden (het is dus een politiek partij), weliswaar met oude wortels. De stichting dateert van de herfst van 2001, amper dertien jaar geleden en in volle puberteit als het ware. Maar de N-VA ontstond niet uit het niets. Voorganger Volksunie belichaamde in de naoorlogse periode jarenlang als enige het partijpolitieke Vlaams-nationalisme. N-VA’ers hebben deze dagen nogal eens de neiging wijs- en middelvinger op te steken, gelukkig samen zodat die een V vormen . Het V-teken kreeg dankzij de Britse oorlogspremier Winston Churchill wereldwijde betekenis als overwinningsteken, met de V van Victory. Ook al worden Peace en Paix met een P geschreven en Frieden met een F, sedert de jaren zestig dient het V-gebaar ook als Vredesteken.

N-VA legt het project Verandering voor Vooruitgang op de politieke tafel. Het V-teken is uitermate geschikt om het daarvoor te adopteren. Op het congres van 31 januari tot 2 februari komen de vele amendementen aan bod die de leden in de weken en maanden daarvoor indienden op de ontwerpteksten. De ruime bevraging mondt dan uit in de officiële congresbesluiten.

Daarmee is N-VA inhoudelijk uitermate goed uitgerust om met vaste grond onder de voeten de cruciale verkiezingsstrijd van 2014 aan te gaan. Politiek moet toch in eerste instantie over inhoud gaan.

 

Lees er alles over op de webstek van de N-VA.