Nieuwsbrief

Peters nieuwsbrief 82 - 12 maart 2017

 

Beste vrienden,

 

Het is weer even geleden dat u van mij nog een nieuwsbrief mocht ontvangen. Het is dus dringend tijd om u op de hoogte te brengen van mijn bezigheden de afgelopen weken, want dat waren er nogal wat.

 

Zo weet u misschien nog dat ik afgelopen zomer een voorstel lanceerde aangaande de ruimte die we geven aan propaganda voor moslimterrorisme. In februari kwam ik hier in een interview met De Standaard op terug. "Ook ik vind het recht op vrije meningsuiting cruciaal maar net om dat grondrecht te bewaren, móéten we nadenken over wat we tolereerbaar vinden." 

 

We konden de afgelopen weken, helaas, niet naast Donald Trump kijken. Een genuanceerd standpunt innemen is voor velen blijkbaar moeilijk. In het vragenuurtje van de Kamer bracht ik de eigen N-VA-benadering onder de aandacht. Later die dag ging ik over dit thema ook in debat met Kristof Calvo voor Terzake. En wie echt geen genoeg kan krijgen van Trump (of uw dienaar), die kan ook nog het interview herbekijken dat ik hierover deed met Villa Politica.

 

In de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart ontvingen we opnieuw de Belgische politieverbindingsofficier in Turkije. Handelde deze man zoals verwacht mag worden na de aanhouding in Turkije in de zomer van 2015 van Ibrahim El Bakraoui, de terrorist die op 22 maart 2016 mee de aanslag pleegde in Zaventem? Oordeel zelf op basis van de feiten die ik op een rijtje zette op mijn blog. U kan ook het debat dat ik hierover voerde met Sp.a-fractievoorzitster Meryame Kitir in Terzake opnieuw bekijken.

 

In diezelfde onderzoekscommissie luisterden we ook naar de getuigenis van een vertegenwoordiger van de Grote Moskee in Brussel. Zijn verhaal riep bij de commissieleden serieuze bedenkingen op. Pleegde de man meineed? Ik vroeg de commissie een onderzoek te voeren. Een vertegenwoordiger van de Grote Moskee zal volgende week opnieuw voor de commissie moeten verschijnen om het verhaal te verduidelijken. We volgen het op.

 

Dat Kamerdebatten zeer leerzaam kunnen zijn bleek onlangs toen SP.A en Ecolo/Groen het niet met zo veel woorden gezegd wilden hebben maar eigenlijk niet akkoord gaan met de uitwijzing van de haatimam van Dison door Theo Francken. Dus vroeg ik het hen expliciet, met het nodige gekronkel als gevolg. Bekijk het fragment hier.

 

Toen was er het ‘grote schandaal Bracke’. Ik stel alvast voor om ons te richten op het verder uitroeien van de echte scheve situaties, zonder wild geraas maar doortastend. Ook daarvoor kozen we voor de N-VA. Mijn bijdrage aan het debat deed ik in De Zevende Dag en De Afspraak op Vrijdag.

 

Tussen de bedrijven door schreef ik nog twee stukken voor mijn blog. Over het verschil tussen een wetgever en een pastoor en een veel gelezen stuk over Vlaamsgezinde analyses en de manier om ze in de praktijk om te zetten.

 

Als u zondag nood hebt aan wat gezelschap bij uw ontbijt, stem dan zeker af op De Zevende Dag. Uw dienaar zal daar in debat gaan over Turkse politici die campagne voeren in België. Ik schreef hier deze week al een opiniestuk over voor Knack.be en riep in De Afspraak op tot strengere regels.

 

Tot de volgende!

  

 

 

 

 P.S Wie elke week de nieuwsbrief per mail wil ontvangen, kan zich hier links inschrijven.